Програмиране на мобилни приложения за Windows 10

|

SKU: BKBKE000849

Изчерпан

Тази книга е посветена на разработката на мобилни приложения за Universal Windows Platform (UWP). В книгата последователно се разглежда разработката и стартирането на мобилни приложения - от проектирането на графичния интерфейс, през написването на кода на приложението, компилирането и разбира се - неговото стартиране.
Виж повече за продукта

Пълно описание на продукта

Тази книга е посветена на разработката на мобилни приложения за Universal Windows Platform (UWP). Тези приложения могат да работят на всички видове устройства, поддържащи Windows 10, а това са десктоп компют­ри, лаптопи, таблети, смартфони и други. С помощта на UWP можете да разработите едно приложение за всички тези устройства, без да губите време да го правите поотделно с оглед особеностите на една или друга платформа. 

Освен това, може да качите готовото приложение в Windows Store, а Microsoft ще ви помогне дори и да го продадете. 

В книгата последователно се разглежда разработката и стартирането на мобилни приложения - от проектирането на графичния интерфейс, през написването на кода на приложението, компилирането и разбира се - неговото стартиране. 

На разбираем език и с множество примери са разгледани свойствата и елементите на графичния интерфейс, работата с графика, мултимедия и известия, достъпа до файлове и папки и използването на база данни. Ще научите как да работите с камерата и различните видове сензори - за светлина, жироскоп, акселерометър, инклинометър, сензор за ориентация, а също и как да получите информация за състоянието на батерията. Ще научите как се правят страници в приложението и как се навигира между тях. Представени са и пълноценни примери за изграждане на приложения. 

Книгата е написана много качествено и на изключително разбираем език, но се предполага, че читателят има поне основни познания по езика за програмиране С#. Тя е подходяща както за начинаещите, които започват своя път на разработчици на мобилни приложения, така и за по-напредналите програмис­ти, които досега не са разработвали мобилни приложения за Windows 10.

 

♦  ♦  ♦

Денис Колисничен-ко е водещ автор в областта на информационните технологии. Публикувал е многобройни статии и повече от 30 книги, сред които „Да направим собствен сайт“, „PHP & MySQL – практическо програмиране“, „HTML 5 & CSS 3 - практическо програмиране за начинаещи“, „Цифрова фотография“ и други. Написани на разбираем език, неговите книги се отличават с изобилие от конкретни практически примери. Точно това ги прави много популярни. 

Всички характеристики

Преводач Влади Владев
Тегло 0.33 kg
Размер на продукта 15.9 x 23.5 x 2 cm
Баркод 9786197356069
ISBN 9786197356069
Размер на опаковката 24 x 2 x 16 cm
 

Ревюта

Добави ревю
Бъди първият написал ревю Този продукт няма ревюта
Имаш мнение за този продукт? Добави ревю
Най-популярни в същата категория
Изпрати ни запитване:
Лизингов калкулатор
Задължителни условия за кандидатстване за кредит:
  • Навършени 18 години
  • Трудов договор c пo-виcoĸ oт минимaлния дoxoд
  • Минимална сума за кандидатстване към ПБ Лични Финанси е 50.00лв с ДДС
  • Минимална сума за кандидатстване към UniCredit е 150.00лв с ДДС
  • Минимална сума за кандидатстване към банка ДСК е 150.00лв с ДДС
  • Виж тук подробна информация за стоков кредит
Легенда:

ГЛП - Годишен лихвен процент или още ефективен лихвен процент е цената, която кредитополучателят заплаща за използването на определена парична сума (капитал) за период от 1 година.

ГПР - Годишен процент на разходите е показател, изразяващ реалната цена на кредита, включваща всички дължими лихви, такси и комисионни от кредитодателя, представен като процент от сумата на кредита за период от 1 година.