Премини към съдържанието
Последвайте Kaldata.com в Google Новини за да научавате първи най-интересните новини! ×
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Смяна на софтуер на GSM


Препоръчан отговор

Здравейте , купих си наскоро смартфон Phicomm c230w , директно от Китай .

Проблема е че има много китайски приложения и малко бъгаво се държи ,  леко забива , не се работи достатъчно гладко с него . Искам да го направя по мощтен , да му изчистя бъговете и да му сменя софтуер-а с европейски . 

Как става това , с кой програми и как се използват те ? 

Той има уж добри показатели , 4 ядрен с 512 рам с 1.2 процесор , но сякаш не си използва напълно добрите параметри , рут ли му трябва , не знам , какво ще ме посъветвате , как да го направя по-добър  ?

Извинявам се ако вече има таква тема , търсих но не успях да видя подобна...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нищо не може да направиш. Просто си дал едни пари на вятъра. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нищо не може да направиш. Просто си дал едни пари на вятъра. 

Има хора който го продават и казват че е с изтрит китайски софтуер и са изчистенили бъговете  и сменят операционната система с по мощта . В сервиз за GSM ми казаха че може да се сложи европейски софтуер но не знам как става това . Рут ще оправи  ли до някъде нещата ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има хора който го продават и казват че е с изтрит китайски софтуер и за изчистени бъговете  и сменят операционата система с по мощта . В сервиз за GSM ми казаха че може да се сложи европейски софтуер но не знам как става това . Рут ще оправи до някъде нещата ?

Не искам да те разочаровам, но телефон, който струва 50 долара няма как да заработи като телефон, който струва 500 долара. Иначе може да го занесеш в сервиз да опитат. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В сервиз за GSM ми казаха че може да се сложи европейски софтуер но не знам как става това . Рут ще оправи до някъде нещата ?

В болница могат да ти кажат, че са в състояние да ти направят сърдечна трансплантация. Това не означава, че с питане по форумите и ти ще се научиш да я правиш :) .

Но щом искаш - заповядай . Чети и пробвай, телефонът си е твой, имаш пълното право да правиш с него, каквото си решиш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Когато купуваш китайски смартфон преди покупката е добре да се поинтересуваш имали поддръжка на софтуера.

С помощта на приложението System Updater можеш да преинсталираш. Теглиш си ром от официалния сайт на марката, запаметяваш в картата памет на телефона и после с помощта на това приложение преинсталираш.

Става бързо и лесно, но винаги съществува възможност да убиеш телефона.

 

Само дето в сайта за твоя модел се мъдри едно 

No Firmware

 

 

Наскоро си взех XiaoMi RedMi Note (MTK) дойде с омазан мулти езичен ром, 3Gто не работеше обхвата се губеше, приложенията крашваха.

С помощта на приложението което споменах по горе го преинсталирах с мулти езичен ром точно за десетина минути.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Реално дори и за остаряла ОС ,като Android 4.3 Jelly Bean 512 рам си е малко. Не случайно повечето бюджетни телефони на сериозните брендове минаха на компромисен вариант с 768mb рам примерно при Nokia XL ,X2 или по-евтините галаксита. 
При телефоните с ОС Windows phone 8.1 512mb рам са напълно достатъчни.

Нов софтуер определено би направил телефона по-адекватен ,ако китайците са го набутали с излишни приложения. Дори телефони ,като Gaaxy S3 започват да лагват въпреки повечето рам при лоша експлоатация на ОС и набиване с излишни приложения. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
  • Добави ново...